Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: Sam Holgon: Nothing… - ВІРШ

logo
Sam Holgon: Nothing… - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 5
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Nothing…

Sam Holgon :: Nothing…
	Уже падало листя до землі, наближалася зима... Теплий одяг повдівали люди.  Вітер ставав все противнішим і жорсткішим. А запах, свіжий, холодно-пронизливий, святковий запах Різдва, який відчувався на вулицях маленького американського містечка, полонив усіх. Діти чекали його цілу осінь, як чуда, як чогось нового...
	Початок грудня, але тільки з наступного тижня, максимум двох, почнеться справжня, снігова зима. Настане і той день, колись і ви відчуєте цей холодний подих осені. А зараз у парку віє вітерець, вигулюють собачок, котиків, черепашок та багато інших домашніх улюбленців. Голуби воркують біля закоханих які ось-ось будуть йти по інших справах, окрім любування на озерце. Люди починають швидше рухатись, щоб зберегти тепло… Все відбувається по-колу, все обертається по своїй осі, йде своїм часом і законом… Таке життя, така наша людська доля…
	Вона вже вкотре втрачала плинність часу. І чому саме інтернет - всемогутня, всеінформуюча, всезнаюча з людських домислів і чуток павутина захоплює ЇЇ перед сном. Останній вихід в світ, прощання і побажання хороших снів рідним, близьким, друзям. Чому? Ніхто не знав, та й навіщо…
	Кожен ранок, як будь-який інший день Вона готувала свіжу чашку кави, смажила два бутерброди з сиром, змішувала салат із уже нарізаної зелені – це сніданок, стандартний сніданок сильної, вільної, цілеспрямованої і вільнодумної жінки. Звичайно, що вмикала Свій недавно куплений нетбук і дивилася новини або обновляла Свої статуси, заходила на всі сайти де заєрестрована і перечитувала нові статті про нові речі. На одному із таких сайтів Вона дізналася про кавоваріння і тепер могла зварити будь-яку каву на будь-який смак.
	Можливо, цей день і був би вирішальним в Її житті, але доля примхлива і зробила його просто нестерпним. Метро поєднувало усіх людей, усіх станів та меж вольності. Кожен запах перетворювався в своєрідний букет приємного, холодного чи теплого вітру, це залежно від температури назовні. Чому саме в цей день Вона помітила цього безпритульного? Відповідь буде недоречна і, на мою думку, елементарна. 		Усі ви читали, усі все розуміють. Замкнута особистість, лютий погляд зі сторони, на якусь мить, тобі здасться, що Він зараз дістане пістолет і вистрелить в тебе. Це перше враження, перше, що Вона побачила в Його очах.

	Двадцять третя хвилина восьмої години ранку, наближався поїзд... Люду, як на диво, було мало. Вона мала б поспішити увійти всередину, на своє робоче місце в гойданні дороги й транспорту, де довкола знайомі, сумно-веселі, бадьоро-сонні обличчя, які змінювали один одного щодня. А на роботі Її чекала нова мігрень. Співробітники не витримували натиску та звільнювались через нервові та фізичні зриви. Останнім часом, бос ніби зірвався з ланцюга, тепер робота була нестерпною для всіх, окрім Неї. Їй нічого втрачати, нічого віддати. Стандартне, сучасне життя так собі, але доволі нормальне, особливо для такої жінки.
	Не знаючи, не помічаючи як Він проводжав Її до роботи і додому, як пильно глядів на Її манеру ходьби і поправляння зачіски після кожної сказаної фрази за столом у великій компанії, як красиво Вона усміхалася на кожен жарт, як притоптувала, коли мерзла біля зупинки магазину продуктів. Він хотів підбігти допомогти з сумками, обійняти, щоб не мерзла, взяти таксі і провести додому. Але єдине, що Вона бачила - це те, що Він лише безробітний: нещасна людина, яка проживе день на одній хлібині і ковтку води із фонтану.
	В один момент щось продзвеніло в Його голові, і давши слово зробити Її щасливою Він почав діяти. Брався за будь-яку роботу тільки щоб дати Їй все, про що Вона мріяла. Він тяжко працював. Найскладніше було почати, але з часом до всього привикаєш коли маєш мрію, маєш вищу мету. Прибиральник, охоронець, винищувач щурів та багато інших невдячних робіт чекало Його попереду, але він витримав усе. Одного разу йому повезло, як буває з багатьма головними героями, Фред, нещодавній житель просто неба, допоміг знайти добре оплачувану роботу у міській школі. Тепер до мрії лишилось трохи…
	І надалі продовжувалося підпілля, спостереження за Її життям – це єдине, що потрібно для Нього, побачити як Вона заходить до підземного, швидкісного черв’яка, який довозить всіх на непотрібну їм роботу, та проводжає Його холодним поглядом із жалю і болю.

	Цей день настав раптово. Він як грім з небес серед білого дня. Цього дня Вона заговорила до Нього, спитавши щось несуттєве для нас. Він не знав, що зробити, що сказати... Так бажання переросло у страх. Страх може поєднати й може відштовхнути двох людей, все залежить від ситуації, характеру, від людей. На жаль, тут страх мав негативний наслідок.
	Як ви думаєте, що було далі, як склалася доля? Можливо, хтось хоче щоб вони були разом, уявляєте, як Він під’їхав до Неї на лімузині, або просто машині, сказав декілька слів про любов і вони жили довго і щасливо, мали велику сім’ю і добро у ній, ще й померли в один день для хеппі-енду. Інша версія дається песимістам - різні світи, різне життя, Вона покохала іншого чоловівка, таким же чином розбиває серце нашому жителю парку й вулиць міста. Щодо моєї версії готові? А моя версія – це смерть. Банальна, неочікувана, або до дурості логічна смерть. Можна навіть здогадатися, що помре саме Вона... Так, Вона... Нещасний випадок, елементарна сукупність подій і наслідків у життєво-пустому, песимістичному русі.
	Сумна історія. Його страждання й плач про несказані слова, невиконані бажання... Думки крутились, навколо одні й ті ж слова: « Не встиг, не встиг...» Не можливість, бездіяльність часу й ангелів, зневіра у добрі. Щось вбиває просто зсередини. Наступна думка, в банальних історіях, – самогубство. І все?! Так я вас розчарую – ні!!! Нема ніякого метро, Її та Його, немає Фреда і колег - пустота довкола. Нічого не існує, навіть ехо не чується у далині. Все написане брехня! Лишився тільки парк, передзимовий холод Різдва, озерце і я...

Травень 2013

ID:  412748
Рубрика: Проза
дата надходження: 26.03.2013 18:16:43
© дата внесення змiн: 24.04.2015 01:00:25
автор: Sam Holgon

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (834)
В тому числі авторами сайту (10) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

sonicX, 30.08.2017 - 23:03
Чесно, Чіка в одному диханні! і ще хотілося б щоб було не так уже й коротко, здається можна було побільше все це роскріть!
 
zang, 06.12.2015 - 14:47
"втрачала плинність часу" – нонсенс; "павутиння –"; "в його очах" ( чому займенники тут з великої літери? ); "із жалю та болю" не пов'язується з "холодним"; "для нас" не годиться; "і таким чином"; щодо розв'язки: тут ситуація, коли оповідач каже: "не слухайте мене – то я все придумала", – і розгублені слухачі не знають що їм робити: чи обурено тупотіти ногами та свистіти, чи мовчати приголомшено: чому замість того, щоб просто подумати та ( зрештою нічого не придумавши ) сказати: "що далі було – я не знаю", автори воліють впасти в паніку і запросити смерть, як генерала, на весілля?
 
DZION, 17.10.2014 - 11:38
12 Молодець! Продовжуй, практикуйся!
 
Sam Holgon відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
дякую exclaim
 
Ruslan B., 26.03.2013 - 18:36
12
 
Sam Holgon відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
дякую)
 
Ruslan B., 26.03.2013 - 18:36
12
 
Sam Holgon відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
велике дякую
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: