Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: філософ: Щастя на долонях - ВІРШ

logo
філософ: Щастя на долонях - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 7
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

Щастя на долонях

Десятки різнобарвних поглядів минали перед  сіро-зеленими очима. Бруківка під ногами грілася під сонячними променями та поволі наближала до того чарівного місця, де душа починала тихенько нашіптувати пісню щастя. Для сіро-зелених очей воно знаходилося там, де було галасливо та витончений аромат кави, шоколаду сповнював ауру душі. Декілька кроків…. Старенькі потерті стільчики затишно та привітно вітали кожного гостя. Душа знайшла притулок за маленьким столиком, який закутався у тонку мережану скатертину, обличчя якої прикрашала тендітна троянда. Її пелюстки всотували аромат шоколаду, який непомітно цілував її уста, лишаючи терпкий смак своїх дотиків. Спокій душі…. Чи існує ще таке місце, де можна впевнено сказати, що ваша душа перебуває у гармонії  з думками. Ми щоденно ведемо боротьбу зі своїми емоціями та словами, що виникають у голові, вони вперто простують до вашого серця, забуваючи, що воно вимагає право на свободу власного “я”. Часто його відносять до істеричних осіб, які живуть виключно емоціями, нехтуючи  чітким наміром вбачати сенс у кожному зроненому слові, вчинку та навіть погляді. Все має підкорюватися запиленим правилам суспільства, які не бачать за товстими невидимими мурами слів тонкої душі та емоцій, що застигли на краю серця.  Створюючи стіни навколо себе, закриваємо шлях  власним емоціями. Вони наче в’язничні втікачі, які прагнуть відчути свободу, зняти кайдани з думок та озирнутися навколо, шукаючи погляд, який змусить повірити, що багаторічні грати лежать перед вашими ногами, перетворившись на пил. Вдихніть життя у своє серце та відчуйте його ритм, коли воно шалено б’ється, кров потоками розбігається по венам, а  очі світяться щастям!!! Думки сіро-зелених очей хаотично танцювали у голові, створюючи химерні візерунки на душі. Зіниці тихо придивлялися до перехожих поглядів, які сміялися, про щось думали, будували плани та просто мовчали. 
“Кожен погляд сповнений клопотів, мрій, які можливо колись втіляться у життя, щось лишиться тільки задумом, окремі з них завмруть на місці, а інші впадуть у прірву відчаю.  Це наше життя. Воно вирує, сміється, кокетує, зваблює, а інколи мовчазно втікає у світ задумів, лишаючи душу наодинці зі скляними шибками реальності, які хтось може необережно розбити чи дбайливо витирати їх очі. Життя…. У ньому стільки граней, тіней та веселок, поглядів, несказаних слів та емоцій!! Мені завжди здавалося, що моя реальність буде існувати у скляному будинку із запиленими шибками, що ховалися тонким мереживом павутиння.  Роками я стояла навпроти тих вікон, вдивляючись у перехожі погляди, подекуди заздрячи тому, що їх очі мають стільки барв, наснаги та жаги до життя. Самотньо…. Пусто… Ось що панувало у душі у той час. А чи варта я була того, аби хтось повірив у мене?!
Чекайте!!! Маю йти!! Погляньте крізь вікно, нехай погляд лине туди, де мрії стають недосяжними та вільними!!! Зачекайте на мене….
Сіро-зелений погляд майнув до дверей, які манили його йти далі, аби  дістатися того місця, де душа злітала у небокрай. Скрип дверей, тихий дзвіночок та бруківка, що прокладала свій шлях до брами. Крок… Сходи… Тіні власної ходи…. Вітер!!!! Шалений, вільний!!! Його холодний цілунок обпікав уста сіро-зелених очей, даруючи крила. Його тонкі пальці куйовдили волосся, обнімали зіниці і манили душу до танцю. Нестримного, пристрасного та такого жаданого танку свободи.
“Я знаю, що буду щаслива. Моя душа одягає нові шати, погляд сягає небокраю і вірить у мене. У моєму житті є кароокий погляд, який щоранку дарує мені усмішки, слухає і радіє разом зі мною. Він частина кожного мого нового дня. Він чує кожне слово, не просячи нічого натомість. Стільки вже було сказано, обдумано. Розмови…. Ось це щастя!!! Смієтеся?? Наївна?? Нехай….  Проте я радію, це мої хвилини щастя. Знайдіть у своєму житті такі погляди, що  принесуть вам усмішки та спокій.”
Перед сіро-зеленим поглядом поставав осінній Львів, який лежав на їх тендітних долонях.  Постаті, що юрмилися біля міської брами вдивлялися у осінні пейзажі навколо, не помічаючи тонкі мережані крила, що виростали за спиною сіро-зелених очей. Вони тримали своє щастя на долонях…

ID:  376388
Рубрика: Проза
дата надходження: 08.11.2012 18:19:24
© дата внесення змiн: 12.11.2012 15:25:40
автор: філософ

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (1221)
В тому числі авторами сайту (21) показати авторів
Середня оцінка поета: 5.00 Середня оцінка читача: 5.00
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

ОЛЬГА ШНУРЕНКО, 02.12.2012 - 17:55
НЕ ХОЧЕТЬСЯ ПРЕПАРУВАТИ ОКРЕМІ ФРАГМЕНТИ, АНАЛІЗУВАТИ ОБРАЗИ ТА СЛОВОСПОЛУЧЕННЯ, КРАЩЕ СПРИЙМАТИ В ЦІЛОМУ, ЯК НЕОРДИНАРНУ СПРОБУ ВІЗУАЛІЗУВАТИ НЕВИДИМЕ.
У МЕНЕ Є ПРОПОЗИЦІЯ-ПРОХАННЯ, ЩОБ ЛЕГКО ЧИТАТИ, МОЖЕ КРАЩЕ ДІЛИТИ ТЕКСТ НА АБЗАЦИ І МІЖ АБЗАЦАМИ РОБИТИ ВІДСТУПИ. МОНОЛІТНИЙ ВЕЛИКИЙ ТЕКСТ НАПЕРЕД "ЛЯКАЄ" КІЛЬКІСТЮ СЛІВ. ТАК ВЛАШТОВАНА ПСИХОЛОГІЯ ЛЮДИНИ, ЩО КРАЩЕ СПРИЙМАЄТЬСЯ ДОЗОВАНА ІНФОРМАЦІЯ...
 
Дякую, прекрасно, сподобалось.
 
філософ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Навзаєм дякую і Вам, що читаєтеsmile 23 23
 
Navn Nordmann, 09.11.2012 - 09:20
smile Маринко-Маринко, звісно, щастя на наших долонях!Воно завжди поряд. І нехай інколи навіть поряд його важко відчути, але воно є!І нехай сміються, нехай наївна, але ж щаслива!))) give_rose
 
філософ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
так,Женя, щаслива!!!! smile smile
 
Калиновий, 09.11.2012 - 05:49
Чудово!
 
філософ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
дякую!!! give_rose give_rose
 
Фотиния, 08.11.2012 - 19:24
Сегодня утром прочитала размышления одной авторши нашего сайта. Об умных одиноких женщинах и т.д. Вроде и можно согласиться с некоторыми мыслями, но какой-то злобой проникнуты строки, агрессивный категоричный тон повествования ожесточившейся от неудач женщины. И такой контраст - Ваш рассказ, пронизанный светом, любовью, если и грустью, то светлой, не безысходной. Прекрасно! 12 Сквозь строки видна Ваша душа - добрая, мудрая, светлая! Восхищаюсь! give_rose friends
ЗЫ: в предпоследней строке с "брамой" чё-то не то (юрмилися БIЛЯ брами?) apple
 
філософ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
самотність не повинна мати відчуття приреченості,ми самі штовхаємо себе до такого відчуття, тим самим притягуючи його до себе.....я вірю, шо все може змінитися!!!
Дякую Вам за такі позитивні відгуки та увагуsmile 23 23
 
sterno, 08.11.2012 - 18:47
give_rose
 
філософ відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
smile 23
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: