Сайт поезії, вірші, поздоровлення у віршах :: alla.megel: ЗГВАЛТОВАНА МУЖНІСТЬ (Із циклу статей - ВІРШ

logo
alla.megel: ЗГВАЛТОВАНА МУЖНІСТЬ (Із циклу статей - ВІРШ
UA  |  FR  |  RU

Рожевий сайт сучасної поезії

Бібліотека
України
| Поети
Кл. Поезії
| Інші поет.
сайти, канали
| СЛОВНИКИ ПОЕТАМ| Сайти вчителям| ДО ВУС синоніми| Оголошення| Літературні премії| Спілкування| Контакти
Кл. Поезії

  x
>> ВХІД ДО КЛУБУ <<


e-mail
пароль
забули пароль?
< реєстрaція >
Зараз на сайті - 1
Пошук

Перевірка розміру



honeypot

ЗГВАЛТОВАНА МУЖНІСТЬ (Із циклу статей

(Щиро вдячна поетові цього сайту Кадету, завдяки його віршам думки на тему мужності оформились у нарис)
	
	Як цікаво часом приходить до нас потрібна інформація! От ламаєш, бува, голову над якимось важливим питанням, ламаєш, і раптом - бабах! - є потрібна думка! Причому, у самому несподіваному варіанті. Отак і я. Більш як півроку сушила собі голову над життєво важливим питанням про взаємовідносини чоловіків і жінок у нашому суспільстві, про те, як змінились ці відносини за останній час. І раптом одна прикольна сценка із життя розставила все по місцях. 

Так. Давайте спочатку. Якось ми з подругами (такими, як і я, дамами кінця минулого стліття) зібрались на "дівичник". Ну, так у нас - немолоденьких - називаються чаювання-посиденьки. Слово-за-слово, зайшла мова й про чоловіків. Основним лейтмотивом виступів одружених жінок був такий: перевелись нині толкові мужики. Як не руки ростуть із того місця, яке у пристойному товаристві й згадувати не годиться, то випиває, як не п"є - то гуляє, як не гуляє - то ледарює, сім"ю не забеспечує, коротше - тютя й рохля. Я вдовую вже вісім років і тому у подібних демаршах участі, як правило, не беру. Але життєві приклади зачепили-таки в мені журналістську струну, - я бо саме над цим питанням думала.
	
У чоловіків і жінок в усі часи були претензії один до одного. Боротьба між статями - діло настільки давнє, що й не прослідкуєш, коли почалося. Але в наш час протилежні статі закидають один одному таке, про що у минувшину й мова не велася. Ну, в які, скажіть, часи жінки попрікали чоловіків браком мужності? Так-так, мужності - тієї самої якості, яка й робить особу чоловічої статі мужчиною. Уся історія людства - це не тільки історія воєн і конфліктів, це й історія чоловічої мужності. А сьогодні, нажаль, ми й значення цього слова можемо пояснити тільки приблизно. 

Не вірите? А як вам такі відповіді на питання, що таке мужність?
	Юля (21 рік, студентка):
- Ну, мужній, це такий здоровий, накачаний чоловік, що не побоявся би захистити дівчину. Від кого? Ну, не знаю... від хуліганів, наприклад.
	Настя (20 років, педпрацівник):
- Мужній - це сміливий чоловік. У чому? Ну, в поведінці. У поступках, що не буде у кущах відсиджуватись, коли слабкого ображають.
	Оля (22 роки, студентка):
- Мужній, на мою думку, той, хто чогось у житті досягнув. Ну, чому зразу у кар"єрі?! А хоч би й у кар"єрі! Це той, хто не буде сидіти склавши руки, якщо сім"я голодує.
	
Я навмисне питала про мужність більше молодих дівчат, адже це їм завтра виходити заміж, будувати сім"ї. Й виховувати синів. Поняття чоловічої мужності, як і поняття чоловічої гідності у наш час дещо нівельовано. Простіше кажучи - розмите й розпливчасте. Мало хто без словника може це пояснити. Найтолковішим, що я почула від старших, мудріших жінок, було таке визначення мужнності:

- Мужність - це стабільність, спокій, врівноваженість. Це коли мужчина бачить ціль і веде до цієї цілі жінку. 
	
Найстрашніше те, що із розпитуваних мною більш літніх жінок, ніхто не зміг назвати мужнім свого чоловіка. Отак, просто й ясно, без всяких там "але" й "якби".
	
То що ж відбувається з чоловіками таке, що вже й саме слово "мужність" стало нам всім не зовсім зрозумілим? Може, давайте підемо методом "від противного"? Мужність - антипод жіночності. Це те, що відрізняє чоловіка від жінки не в фізичному плані, бо це було б надто примітивно. А у вимірі самосвідомості. У душевному й духовному вимірі. Якщо взяти за основу, що первинною є свідомість, дух, а матерія - вторинна (я власне стою на таких позиціях), то вторинним є і біологічна (статева) відмінність жінки від чоловіка, і вторинною є також психологічна (душевна) відмінність. Первинною ж є відмінність духовна. Де коріння цієї відмінності?

 Гадаю, воно у тому, що Творець творив чоловіка і жінку від початку - різними: 
- кожному дав свої фізичні властивості і можливості, 
- кожному - свою душевну організацію, 
- кожному своє призначення і завдання. 

Але, якщо уважно, на рівні підручника, вивчати біблійну Книгу Буття, то стає очевидним, що Він творив не дві окремих самодостатніх істоти, а людину, що складалася із двох взаємодоповнюючих одна одну частин - чоловіка і жінки.  Тобто, різниця між статтю, найперше, духовна: ми створені різними, так, щоб взаємно доповнювати один одного. І це - не проблема. 

Проблеми виникли пізніше, після гріхопадіння, коли в якості покарання для жінки була дана її залежність від чоловіка, її потяг до нього. І навіть більше - панування чоловіка над жінкою. Якщо з цієї, духовної, точки зору розглядати проблему, то стає зрозумілим бажання чоловіків панувати. Це панування очевидне, якщо абстрагуватись від окремої хати, і подивитись на історію людства у багатовіковому вимірі. Як очевидне й бажання жінки боротись із цим пануванням, доказом чому усілякі фемінітичні рухи, що, до речі, проникли у наше життя значно глибше, ніж ми про це задумуємось. Якщо чоловік і жінка були створені для того, щоб взаємно доповнюючи один одного бути єдиним цілим - людиною, то боротьба між ними (у спрощеному вигляді) нагадує боротьбу між шлунком і печінкою в одному організмі - на чиєму боці не була би перемога, - результат один - летальний. І знаєте, на мій погляд, у цій боротьбі ми, жінки, дуже сильно програли. Ми відбили право займатись чоловічими професіями і робити чоловічі справи. 

І що це нам дало? 

Сильні і мужні (ха-ха!) жінки організовують бізнес, літають у космос та вкладають шпали. Що в цей час роблять чоловіки? А що їм робити? - Лежать під телеком на дивані. Заклопотана чоловічими справами жінка не має часу на дім, дітей і чоловіка. Справедливо? Хто сказав, що жінка повинна перемагати чоловіка на його території? Уявіть собі, що чоловік змагається з жінкою на кухні. Чи намагається довести, що він - краща "матір" дітям, чи краща господиня! То як же ми виглядаємо у очах чоловіків, коли перемагаємо їх у їхніх справах? Правильно, - мужиками у спідницях. А наші мужчини (на щастя!) поки що у більшості своїй - нормальної сексуальної орієнтації, їх до мужиків у спідницях, даруйте, не тягне.

 Удар, нанесений чоловікам спочатку у суспільній сфері, спрацював у фізичному вимірі: чоловіки, що втратили позицію сильного разом із травмою душевною отримали, як наслідок, фізичну - втрату чоловічої потенції. І це відразу ж відчули жінки. Реакція на такий стан справ була суто жіночою: не проявляє чоловік цікавості? - Спокусити! І жінки почали спокушати: Найперше, роздягнулись - оголили ноги, животики, груди. На деякий час спрацювало. Далі гірше. Пройдіться зараз з годину по телевізійних каналах - і вам не потрібно буде нічого говорити - 90% - оголені тіла, недвозначно хтиві пози й рухи. Причому, чим далі, тим більше агресії з боку "слабкої" статі і більше розгубленості з боку чоловіків.

 Жінки - у своїй гонитві за свободою - забули, що чоловіки - інші. Іхня статева реація відрізняється від жіночої. Вони спочатку реагують, а потім думають. Один дорослий чоловік - порядний і розумний, скаржився, що не може ходити вулицями, дивитись телевізор, бо при такому засиллі хтивих жінок боїться стати імпотентом. Це - чоловік мислячий! А скільки нерозумних чоловіків дозволяють своїй природі тупо реагувати, адже навколо повно жінок, що прагнуть просто сексу - без обмежень і зобов"язань. І таємниця, що дана людині як спосіб прикрасити і зміцнити стосунки принижена до рівня задоволення природних потреб організму - як от: поїсти чи навпаки, випорожнитись. Втрачається романтика почуттів а разом із нею - хочете вірте, хочете - перевірте - чоловіча потенція, що призводить до наступного витка агресії незадоволених сексуально жінок. Все - коло замкнулося. 

Чоловіки, дорогенькі! Доступність жінки - не показник вашої сексуальної неперевершеності, ні, навпаки - це ознака вашої імпотенції, як це не прикро...
	
І що ж робити? Де вихід із цього глухого кута? Саме на це питання я отримала відповідь на тому "дівичнику". "На вогник" завітав чоловік однієї із подруг. Мабуть, знудився за жінкою, чи зголоднів. На його питання, про що можна так довго говорити, дружина відповіла:
	- Говоримо про те, що з вами, мужиками, робити, бо ми втомились вже боротись!
Ось тут і прозвучала відповідь на всі мої роздуми і питання:
	- А ви не боріться! Здайтесь в полон!...

				                          13/02/2011

ID:  241364
Рубрика: Проза
дата надходження: 16.02.2011 08:13:29
© дата внесення змiн: 21.06.2019 13:34:46
автор: alla.megel

Мені подобається 0 голоса(ів)

Вкажіть причину вашої скарги



back Попередній твір     Наступний твір forward
author   Перейти на сторінку автора
edit   Редагувати trash   Видалити    print Роздрукувати


 

В Обране додали:
Прочитаний усіма відвідувачами (1596)
В тому числі авторами сайту (11) показати авторів
Середня оцінка поета: 0 Середня оцінка читача: 0
Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі..




КОМЕНТАРІ

Ольга Медуниця, 16.02.2011 - 09:51
Втрачається романтика почуттів а разом із нею ...

Кажу ж Романтик - Ви, Романтик!

А про полон - це вірно!
Де ті, кому можна здатись?
 
alla.megel відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
А Ви гляньте Кадетів вірш http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=235220 Якщо не вийде так зайти, то він називається "Унылая тенденция", просто взяв двома останніми рядками й всі шурупи у голові на місце поставив. scenic
 

ДО ВУС синоніми
Синонім до слова:  аврора
Маргіз: - Мигавиця, кольорова мигавиця
Синонім до слова:  аврора
Юхниця Євген: - смолоскиподення
Синонім до слова:  аврора
Ніжинський: - пробудниця-зоряниця
Синонім до слова:  метал
Enol: - ну що - нічого?
Знайти несловникові синоніми до слова:  метал
Enol: - той, що музичний жанр
Знайти несловникові синоніми до слова:  аврора
Enol: - та, що іонізоване сяйво
Синонім до слова:  Бабине літо
Маргіз: - Осіннє танго
Синонім до слова:  Вірний
Маргіз: - Вірний - однолюб
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Маргіз: - осяйна
Знайти несловникові синоніми до слова:  Вичитка
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Мобілізація
Юхниця Євген: -
Знайти несловникові синоніми до слова:  Рахманий
Mattias Genri: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Mattias Genri: - sliczna...
Синонім до слова:  видих
Наталя Хаммоуда: - Відди́х, зди́х.
Синонім до слова:  Вірний
Eyfiya: - Непохитний
Синонім до слова:  Вірний
levile: - Незрадливий Вірний
Знайти несловникові синоніми до слова:  Верлібр
Андрій Ключ: - Танцпро – танцююча проза
Синонім до слова:  Церата
Олекса Терен: - Обрус.
Знайти несловникові синоніми до слова:  видих
Enol: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Микола Холодов: - Кльова, Класна, Красна.
Синонім до слова:  Церата
Neteka: - Вощонка
Синонім до слова:  Церата
dashavsky: - Клейонка.
Знайти несловникові синоніми до слова:  Церата
Юхниця Євген: -
Синонім до слова:  гарна (не із словників)
Neteka: - Писана
x
Нові твори
Обрати твори за період: